Apolitični

Prva Sinjanka Akademije dramske umjetnosti na daskama Scene 55

????????????????????????????????????

U okviru 25. Marulićevih dana na Sceni 55 HNK Split  nastupili su  studenti 1. godine glume Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Zagrebački brucoši glume nakon uvodne scenske vježbe i pojedinačnih duhovitih predstavljanja izveli su ispitni dramski prikaz Kakva je bila janjetina na mom otoku?
Riječ je o priči u kojoj 12 zagrebačkih studenata odlazi proslaviti rođendan jedne studentice na njen rodni otok – Zlarin. Uoči polaska na put, za vrijeme boravka na otoku i nakon povratka, događa se niz ljubavnih zapleta i raspleta. Sve je to prožeto obiljem humora kojemu posebnu draž daje i stalno prisutna dvojba – je li bolja zlarinska ili sinjska janjetina? Domaćica i slavljenica Lucija Alfier uvjerena je kako nema bolje janjetine od – zlarinske, dok čast sinjske janjetine (i kapulice) brani Ana Kontić, prva sinjska studentica na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.


Izvedba Lucije Alfier, Josipe Anković, Mateja Đurđevića, Vilija Gopca, Ive Jerković, Roka Juričića, Ane Kontić, Tese Litvan, Filipa Mayera, Marine Prokl, Tina Rozmana i Eugena Stjepana Višića, nagrađena je snažnim pljeskom koji nije prestajao ni nakon njihovog silaska s pozornice, pa su se mladi glumci morali vratiti na daske Scene 55 i dodatno pokloniti zadovoljnoj publici.
Zadovoljstvo viđenim nije krio ni redoviti profesor ADU, Joško Ševo, koji je za Feratu kazao:
– Danas sam iznimno zadovoljan. Ja se inače ne hićem s velikim komplimentima i izrazima oduševljenja, ali premda tek na početku, studenti su večeras pokazali iznimnu zrelost, što su mi rekli i profesori s drugih akademija, a to potvrđuju i reakcije publike iz ispunjene 55-ice. To je posljedica jednoga dobroga, našega zajedničkoga rada i dicipline kombinirane s čuvanjem njihovih individualnih karakteristika i vrijednosti. Baš sam sretan i zadovoljan sam da je to ovako ispalo ovdje u Splitu, na puškometu od moga doma, jer najteže je biti prorok u svom mistu. Zato mi je ovo večeras posebno drago.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: ferata.hr