Apolitični

Sinjanka koja se liječila u Italiji: HZJZ ne govori istinu, danas me na granici nitko nije ni zaustavio, a dolazim iz pokrajine u kojoj umiru ljudi!

Mediji su objavili da se u ponedjeljak, 24. veljače vrši zdravstveni nadzor i za putnike koje dolaze iz dviju sjevernotalijanskih pokrajina u kojima je epidemija korona virusa – Lombardije i Veneta.

Mediji su prenijeli kako je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da će biti uveden za još dvije sjevernotalijanske pokrajine – Emiliu Romagnu i Piemont. Taj nadzor je prije vrijedio samo za osobe koje dolaze iz Kine i iz Južne Koreje.

Sinjanka Melita S. R. koja se liječila u talijanskoj bolnici se baš danas vraćala iz Italije i to iz gore spomenute rizične pokrajine i ama baš nitko je nije ni pogledao ni – pregledao!

– Jutros u 7.45 smo krenuli iz Brescie koja se nalazi u pokrajini Lombardia gdje je jako veliki broj zaraženih, a bilježe se i umrli.

– Točno u 11.24 danas sam došla na granični prijelaz Pasjak. Bila sam u osobnom automobilu. Nitko mi nije rekao ni dobar dan. Nisu me tražili dokumente, ma ama baš ništa. Nisu me pitali ni odakle dolazim. Ne znam bih li se smijala ili plakala. Granica stvarno uopće ne treba postojati. I što najavljuju da su kontrole kad me nitko nije ni pogledao, samo su mi mahnuli da prođem.

Tko zna, možda se policija boji za sebe pa ne žele pričati s ljudima, razmijem i to, ali na granicama bi onda trebali biti liječnici i medicinsko osoblje. Prije mene je prošla časna sestra s automobilom na kojem su talijanske tablice, međutim čak ni nju nisu zaustavil!

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay