Apolitični

Sinjanin dr.Stipislav Jadrijević proglašen “najdoktorom”

Sinjanin dr.Stipislav Jadrijević proglašen “najdoktorom”

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) dr. Stipislavu Jadrijeviću dodijelila je titulu hrvatskog “najdoktora”, dok je “najsestrom” proglašena medicinska sestra Božena Kapitarić


U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) titule “najdoktora” i “najsestre” u 2016. dodijelila je abdominalnom kirurgu Stipislavu Jandrijeviću i medicinskoj sestri Boženi Kapitarić. Zahvalnice im je uručio predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Božena Kapitarić glavna je sestra centralne dnevne bolnice u Županijskoj bolnici Čakovec, a za titulu “najsestre” predložila ju je skupina onkoloških pacijenata, udruga medicinskih sestara Čakovec, hematološko društvo te druge strukovne udruge i udruge pacijenata. Pacijenti su izdvojili njezinu empatiju i raspoloživost pacijentima bez obzira na radno vrijeme, dok je udruge navode kao primjer svim medicinskim sestrama, prenosi HRT.

– Titulu “najdoktora” dobio je Stipislav Jandrijević, abdominalni kirurg iz KB-a Merkur, za kojega kolege kažu da je “hrabar i uzima najteže slučajeve koje nitko neće’, a pacijenti ističu njegovu ‘otvorenu i iskrenu komunikaciju, empatiju i želju za pomaganjem – rekao je Drlje.

Na svečanosti je bio i ministar zdravstva Milan Kujundžić.
– Umjesto da živimo u prosječnosti, treba stimulirati najbolje. Time ćemo ih poticati da budu još bolji i plemenitiji i da se još više daju pacijentima – poručio je ministar.