Apolitični

Sinjani turistički obilaze svoj grad

Kako je biti turist u svome gradu uvjerilo se dvadesetak Sinjana koji su uz stručnu pratnju obišli neke sinjske, u prvom redu kulturno-povijesne znamenitosti. Naime, turistička zajednica grada Sinja petu godinu za redom organizirala je edukativnu akciju “TURIST U SVOM GRADU”.
Za ovaj turistički događaj predviđena su dva obilaska Sinja pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča Grada Sinja Osinium. U prvi turistički obilazak krenulo se jutros sa Šetališta Alojzija Stepinca. Razgledavanje koje je trajalo oko 1,5 sat i obuhvatilo je uže gradsko središte, muzejsku zbirku Franjevačkog samostana, Muzej Cetinske krajine i Muzej Sinjske alke.
‘Naša Udruga turističkih vodiča Grada Sinja Osinium u ovoj akciji sudjeluje drugu, a meni je ovo već treća godina. Akcija je hvalevrijedna i moram istaknuti dobru zainteresiranost naših sugrađana u razgledavanju svoga grada. Što se tiče naših vodiča oni su spremni za svaku aktivnost koju pokrene naša turistička zajednica,’ istaknula je predsjednica Udruge turističkih vodiča Osinium Jelena Banović, naglašavajući kako je cilj ove besplatne edukativne akcije popularizacija povijesne i kulturne baštine kao važnog čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu.
Ova akcija nastavlja se poslijepodnevnim satima kada će druge skupina zainteresiranih Sinjana također sa Šetališta Alojzija Stepinca krenuti u obilazak svoga grada. Akcija se održava u prigodi Međunarodnog dana turističkih vodiča koji se obilježava 21. veljače.

Više u kategoriji: Turizam
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.