Apolitični

Simulirali smo kupnju avionskih karata iz tri kineska grada za Zagreb i Washington

U protekla dva tjedna stotine tisuća kineskih turista bilo je izmiješano s isto toliko američkih, australskih i europskih na plažama ili u hotelima Tajlanda, Indonezije, Malezije, Vijetnama, Myanmara, Kambođe i Laosa. Zašto zabrinute vlasti zapadnih demokracija nisu onda uvele i restrikcije za sve one koji su bili i u tim državama?

Kako bih dokazao zašto su takve zabrane više-manje samo mazanje očiju uspaničenoj javnosti simulirao sam kupnju avionskih karata iz tri kineska grada za Zagreb i Washington. Izabrao sam aerodrom u Wuhanu, koji je navodno zatvoren, te zrakoplovnu luku u Guangzhou u pokrajini Guangdong i aerodrom u Ningbu u pokrajini Zhejiang. U te dvije provincije bilo je do nedjelje registrirano 632, odnosno 661 oboljelih od koronavirusa.

Iz Wuhana najbolja opcija bio je let CA 119 u ponedjeljak u 14:05 za Macao, nakon toga letom NX 882 u 19:45 za Bangkok, te iz Bangkoka za Beč u 2:45 letom BR 81. Nakon što stignem u Beč u 8:25 ujutro u utorak mogu pričekati let OS 683 te doći u Zagreb u 13:55 ili odmah krenuti autom i biti na Gornjem Gradu već u vrijeme ručka. Ako uđem u Hrvatsku preko Macelja ne postoji ni najmanja mogućnost da itko sazna kako sam još samo dan ranije doručkovao u Sheraton Grand Wuhan Hankou Hotelu u Jianghan Districtu.

Iz ostala dva spomenuta grada postoji cijeli niz opcija kako mogu doći do Banskih dvora ili Bijele kuće, a niže možete vidjeti financijski najpovoljnije avionske karte. Budući da u Wuhanu postoje određene restrikcije kretanja možda se ne bih tako lako probio do lokalnog aerodroma, ali u Guangzhou i Ningbu to nije slučaj te je cijeli svijet na dlanu za svakog putnika.

Cijeli članak i fotografije karata možete pronaći na: telegram.hr

Foto: Pixabay