Apolitični

Šibenski kulturnjaci započinju novu kazališnu sezonu

U HNK-u Šibenik kreće prva ovosezonska predstava, a riječ je o predstavi Želimira Periša „Četiri priče: Žene” nastaloj u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, Umjetničke akademije Osijek i Teatra 054 Osijek. Redateljski dio potpisuje Robert Raponja, a u predstavi igraju Petra Cicvarić (Mila), Sara Mozer (Irena), Katica Šubarić (Lidija) i Petra Kraljev (Sara). Kulturna kazališna kuća u Šibeniku otvara svoja vrata 21. rujna 2015.
Spomenuta predstava napravljena je u aranžmanu iskusnog redatelja i četiri mlade glumice. Nepretenciozna je to i dobra predstava koja progovara o sudbini žena vodeći publiku kroz smiješne i tragične situacije, bolje i lošije dane, nadu i propast – život u njegovoj srži.
Njihova imena niti funkcije pritom zapravo nisu bitne, važno je samo da su to obične žene sa svakidašnjim problemima s kojima se suočavaju svaka na svoj način, odlazeći na kraju visoko uzdignute glave.
Iz šibenskog kazališta potvrđuju da pretplatničku sezonu otvaraju spektakularno 4. listopada 2015. hit predstavom „Spektakluk” kazališta Kerempuh.
Cikluse za djecu započinju opće hvaljenom Matildom u režiji Nine Kleflin. Predstave će biti na repertoaru 9. listopada 2015. u dva jutarnja termina (10:00 i 12:00 sati) za predškolce i osnovce i istog dana u 19:30.
Za srednjoškolce 22. i 23. listopada 2015. pripremaju dvije izvedbe, predstave HNK u Šibeniku „Noćna igra s Jesenjinom”.
S istom predstavom 26. listopada 2015. HNK Šibenik gostuje na festivalu „Prolog” u Sisku. Šibenčani se raduju početku još jedne kazališne sezone u svom gradu.
Više u kategoriji: Kultura
Foto i izvor: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.