Apolitični

Šibenska klapa „More” sve more

Šibenska klapa More u Splitu snima pjesmu za skorašnji festival zabavne glazbe na Prokurativama. S ovom melodijom nastavlja se dobro započeta suradnja s glazbenikom Deanom Dvornikom, a pjesma se snima u studiju  Don Matea (Matea Brekala).

Šibenska Klapa More iza sebe ima više godina uspješnog glazbenog djelovanja. U svom dugogodišnjem radu klapa je djelovala pod raznim imenima, a pod imenom More široj su javnosti poznati posljednjih deset godina. Riječ je o klapi koja podjednako njeguje ‘a capella’ pjevanje, kao i pjevanje uz instrumentalnu pratnju. Dečki nastupaju na mnogim smotrama klapa, festivalima i manifestacijama diljem Hrvatske, no među ostalima, svoju klapsku kvalitetu na najbolji način dokazuju pjevajući u finalnim večerima Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a na šibenskom Festivalu Dalmatinske šansone redovni su sudionici od osnutka festivala. Jedna je od rijetkih klapa koja njeguje razne oblike glazbenog izričaja, što im daje posebnost kod publike i široki dijapazon onih koji ih slušaju.
Svaka klapa obično počinje sa ‘a capella’ pjevanjem, ali s obzirom na to da većina članova klape svira i instrumente, u njihovim su skladbama prisutni i akustični instrumenti poput gitare i basa, te dvije mandoline i mandole.

Klapa More svojim odnosom prema klapskom pjevanju ostaje dosljedna pučkoj tradiciji šibenskog kraja. Njihova glazbena suradnja s Nenom Belanom donijela im je četiri godine zaredom nagradu za najizvođeniju šansonu sa Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku, a u posljednje vrijeme suradnju proširuju s Deanom Dvornikom s kojim snimaju novu pjesmu za splitske Prokurative u studiju Don Matea u Splitu. Inače, klapu sačinjavaju prvi tenor Davor Pažanin, potom drugi tenori Dragan Drezga i Bruno Pažanin, baritoni su Ivan Samodol, Miroslav Šupe, a bas pjevači Igor Karađole i Dražen Ševerdija. Kako im se približava srpanj i pripreme za nastup na splitskom festivalu zabavne glazbe, šibenski momci iz klape More sve češće borave u gradu podno Marjana u tonskom studiju u kojem smo ih zatekli kako snimaju vokale. Društvo im je pravio Dean Dvornik , a kako je sve to skupa izgledalo, pogledajte u prilogu Terracon TV-a.

Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag.nov.