Apolitični

Šibenik blistao u adventu…

Božićno-novogodišnji program „950a u Docu – Budi u Šibeniku 2016.” u potpunosti je opravdao očekivanja organizatora, posjetitelja, izvođača i svih sudionika programa – poruka je s konferencije za novinare koju je sazvao gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, zajedno s Organizacijskim odborom šibenskog Adventa. – Sinergija svih gradskih struktura, naših građana, gostiju i svih onih koji su omogućili da se ovakvo nešto realizira rezultirala je uspješnom manifestacijom koja je prepoznata i izvan granica naše županije – poručio je gradonačelnik Burić.
Preko 100 izvođača i 10 glazbenih sastava, više od 20.000 posjetitelja u 23 dana, 4266 Facebook pratitelja s 4.000 likeova na objave, 792 službene fotografije i više od 150 sati glazbenog programa, uz novčanu pomoć 15-orice sponzora i donatora, brojke su u kojima se može sažeti ovogodišnji božićno-novogodišnji program 950a u Docu – Budi u Šibeniku 2016. Ne čude stoga ni pozitivni rezultati provedene ankete prema kojoj 98.5% ispitanih posjetitelja smatra da se adventski program u ovakvom obliku treba nastaviti i u narednim godinama, dok ih čak 94.5 % smatra da ovako koncipiran božićno-novogodišnji program podiže kvalitetu života i imidž grada Šibenika.
„Ponosan sam na ovu šibensku adventsku priču koja se treću godinu zaredom razvija i raste i koja je uspjela kroz duh adventa oživjeti grad i tijekom zime. Ovogodišnji uspjeh rezultat je sinergije svih gradskih struktura koje su samostalno krenule u izgradnju adventske priče, ali i naših obrtnika, ugostitelja, škola, vrtića, pokrovitelja i naših građana kojima se još jednom želim zahvaliti, kazao je prvi čovjek Krešimirovog grada dodavši kako je iznimno zadovoljan odazivom Šibenčana, ali i ljudi iz susjednih gradova i županija.
Dino Karađole iz perspektive direktora Turističke zajednice grada Šibenika zaključio: „Drago nam je da su hotelski kapaciteti bili otvoreni i popunjeni za vrijeme božićno-novogodišnjih događanja u Šibeniku. Veliku posjećenost, pa čak iz gradova koji su također imali organizirane advente možemo dijelom zahvaliti i vremenskim prilikama koje su nam išle na ruku. Jedno je sigurno – ovako uspješnim manifestacijama Šibenik iz godine u godinu raste i kao zimska destinacija.“

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.