Apolitični

Shift konferencija u Splitu, IT stručnjaci na okupu

Stručnjaci i svi koji poznaju IT djelatnosti, okupit će se početkom lipnja u Splitu na  Shift konferenciji.

Vrhunski informatičari, programeri, dizajneri i drugi IT stručnjaci uskoro se slijevaju u grad podno Marjana u okviru europski prepoznate Shift konferencije. Naime, Shift konferencija, jedna od najvećih informatičkih konferencija u jugoistočnoj Europi i ove godine će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu 2. i 3. lipnja. U sklopu Shift-a bit će održano 24-satno natjecanje programera – hackathon. Organizator ove pete po redu hvale vrijedne konferencije su Udruga Shift i splitska tvrka Codeanywhere.


Shift će, kao i prethodnih godina, ugostiti brojna poznata inozemna i domaća imena iz informatičkog svijeta. Oni će na konferenciji pričati o svojim poslovnim iskustvima. Uz to, na pozornici HNK-a Split mladi programeri prezentirat ćeideje razvijene na hackathonu. Žiri sastavljen od IT stručnjaka proglasit će pobjednike, a natjecatelje očekuje fond nagrada veći od 150.000$.
Prošlogodišnja konferencija je okupila preko 1.100 posjetitelja. Bila je to dosadašnja rekordna posjeta na Shiftu, a ove godine se očekuje još veći broj sudionika.
Ovo je još jedna dodatna prilika za promociju našeg turizma pred početak glavne turističke sezone u Splitu i Dalmaciji.

Izvor i foto: visitsplit.com