Apolitični

She-Hulk: Odvjetnica‘ – nešto je najkreativnije što je Marvel ikada napravio

Marvelova devetodijelna odvjetnička serija “She-Hulk: Odvjetnica” sadržajno je i formalno najradikalnija priča o superjunacima koju je holivudski mainstream dosad proizveo. Autorica “She-Hulka” Jessica Gao, američka scenaristica koja je prije radila na TV serijama “Rick i Morty” i “Silikonska dolina”, zajedno je sa svojim suradnicima stvorila subverzivnu i provokativnu, ali prije svega šašavu, humorističnu i zabavnu seriju koja pokazuje koliko superjunački žanr može profitirati kada se makne od priča o neprilagođenim mladim i sredovječnim muškarcima.

“She-Hulk: Odvjetnica” prati 30-i-nešto-godišnju odvjetnicu Jennifer Walters (Tatiana Maslany), nećakinju Brucea Bannera (Mark Ruffalo) koja nakon jedne prometno-zrakoplovne nesreće postane Hulk poput njega. Budući da uživa u životu u odvjetništvu i ne želi da joj se život promijeni, Walters svoje novostečene moći vrlo brzo nauči kontrolirati kako joj ne bi nehotice pokvarile karijeru koju je gradila godinama. Međutim, kada tijekom jednog suđenja u sudnicu upadne superjunačka utjecajnica Titania (Jameela Jamil) te počne razbijati i bacati stvari, Walters se nevoljko pretvori u She-Hulka i spasi živote svih u sudnici. Kako je i predvidjela, život joj se nakon toga potpuno promijeni i pred nju baci potpuno nove izazove.

Četvrta epizoda, u kojoj Walters nastoji zaustaviti neopreznog čarobnjaka Donnyja Blazea (Rhys Coiro), te peta, u kojoj pred sud izvede Titaniju jer ova prije nje zaštiti trgovačku marku “She-Hulk”, urnebesno su smiješne i kreativne te funkcioniraju kao odlična protuteža ozbiljnijim aspektima serije.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia