Apolitični

Sezona u Ljetnom kinu Bačvice počinje nikad ranije, a bliži nam se i obožavani FMFS

Opet smo zajedno od 20. svibnja. Tako glasi friška najava ovogodišnje sezone Ljetnog kina “Bačvice” koja počinje nikad ranije, prije Festivala mediteranskog filma, a ne s njim, odnosno repertoarno netom poslije njega.

POČETAK S ‘NUN OF YOUR BUSINESS’

– Zapravo ranije otvaranje kina dogodilo se i prošle godine kada smo nakon “lockdowna” pomaknuli FMFS za srpanj, pa smo s redovnim prikazivanjima počeli krajem svibnja.

Otvaranje ljetne sezone planirano je uz splitsku premijeru dokumentarca “Nun of Your Business” uz gostovanje redateljice Ivane Marinić Kragić, nakon čega slijedi kombinacija ekskluzivnih premijera tog tipa i redovnog kinorepertoara, uz hitove kao što su “Dani gnjeva”, “Cruella”, “Mjesto tišine II”…, ali i nezavisne filmove te gostovanja festivala, od Animafesta nadalje. Dakle, dobitna kombinacija.

– Jako smo sretni što imamo otvaranje kina s novim domaćim filmom, i to domaće autorice. Uz redateljicu Ivanu Marinić Kragić, pridružit će nam se protagonistice filma “Nun of Your Business”, a nakon projekcije organizirat ćemo Q&A s gostima.

Sve informacije o programu i ulaznice bit će od vikenda dostupni na stranici www.kinomediteran.hr – pojašnjava Munitić.

Ljetno kino “Bačvice” je domaće kino FMFS-a pa nas interesira što je s festivalom i ostaje li na planiranom datumu od 17. do 26. lipnja.

– FMFS datumi su potvrđeni i za sada sve ide prema planu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay