Apolitični

SEZONA LOVA NA TURISTE: NIJEMCI OSTAJU DOMA? Poslušali savjet da odmor provedu u Njemačkoj gdje je bukirano čak 88% kapaciteta, kod nas buking jako sramežljiv

Nakon višemjesečne pauze i depresije napokon je krenuo i buking smještaja u Hrvatskoj za glavnu sezonu, no kako zasad stvari stoje, još uvijek nema razloga za pretjeranu euforiju.

Dapače, nakon najave ministra turizma Garija Cappellija da bismo ove godine mogli ostvariti oko 30 posto prošlogodišnjeg prometa, očekivanja stručnjaka iz sektora sada su se spustila na četvrtinu, odnosno 25 posto, a naši izvori iz najvećih turističkih kompanija u Njemačkoj kažu da naše najbolje emitivno tržište zasad prvenstveno bira rezervaciju smještaja – u domovini.

“Kad je u pitanju buking u Njemačkoj, stvari su neočekivano dobre te je prema našim pokazateljima ondje dosad bukirano 88 posto smještajnih kapaciteta, prvenstveno na Baltiku.

Dakle, dobar dio Nijemaca odlučio je poslušati savjete vlade te ove godine bira ne putovati izvan zemlje, što je za Hrvatsku loše, no s obzirom na to da su njihovi kapaciteti ograničeni, za očekivati je da će kroz dva tjedna biti popunjeni. Nakon toga je moguće očekivati rast bukiranja od strane Nijemaca i u drugim europskim destinacijama, no u kojem omjeru, tek će se vidjeti”, upozorava nas naš izvor.

Kad je u pitanju Hrvatska, stidljivi buking zasad je toliko skroman da ga je teško mjeriti brojkama, a i dalje bilježimo veći broj otkazivanja nego novih rezervacija.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay