Apolitični

Šesti Blues festival u Splitu

Šesti put za redom, Split se ponovno upisuje na listu glazbenih gradova, s odlični osjećajem za spoj ugodnog ambijenta, kvalitetnih zvukova i dobro raspoložene publike.

Naime, šesti Blues festival ponovno u Splitu pa je ovaj grad opet domaćin jedinog blues festival na ovim prostorima i to u predivnoj uvali Zvončac, pod vedrim nebom, u sjeni brda Marjan. Na uređenom parku, Split Blues festival će se održati tijekom tri dana, u razdoblju od 21. do 23. srpnja, a zanimljivo je da će sve izvedbe prenositi i nacionalna televizija HTV.

Šesti Blues festival


Blues, i kao glazbeni pravac i kao glazbeno- organizacijski spektakl, već ima svoju čvrstu tradiciju i vjernu publiku u Splitu te ni ne sumnjamo u kvalitetu organizacije i ove godine. Da večer prođe glazbeno nezapamćena pobrinut će se brojni izvođači, a osim s prostora Hrvatske ( Split i Pula ) oni dolaze iz Istambula, Kotora, Širokog Brijega te čak i iz Memphisa. Kompletan line up izvođača i raspored izvedbi po danima možete pogledati na stranici festivala http://splitbluesfestival.com/ .
Da nas šarolika lista izvođača ne iznenađuje svjedoče i sjećanja na blues festivale održavane u Splitu prošlih godina kada su na njima gostovali i brojni svjetski poznati blueseri poput Paula Mendonca, Iana Siegala, Joyce Yuille, Mikea Sponzea i drugih, a njihove izvedbe možete također pogledati na službenoj stranici festivala.

Dođite…


Najveća zanimljivost festivala, koja će zasigurno razveseliti sve zainteresirane ljubitelje bluesa, jest da je ulaz na festival za sva tri dana besplatan pa vjerujemo da nitko nema opravdanje za propuštanje ovakvog glazbenog spektakla.
Romantična i opuštajuća atmosfera uvale Zvončac čini se kao logičan odabir prostora za okupljanje poznatih te glazbeno uvriježenih hrvatskih i svjetskih bluesera. S druge strane tu je i splitska publiku, koja apsolutno nikada nije postustala u promicanju dobre energije i neizmjernom uživanju u glazbi praćenoj zvukovima ljetne večeri. Rezultat ovakve suradnje i kombinacije uživanja obiju komponenti festivala može samo proizvesti ugodne tri večeru uz nezaboravno dobre zvukove. Naravno, i svi gosti grada Splita te svi ljubitelji blues zvukova pozvani su da budu dio Šestog Blues festivala u Splitu i upotpune ovaj glazbeni doživljaj za pamćenje.