Apolitični

SENZACIJA! Predstavljena nova baterija za aute koja se puni tri minute, a traje čak 20 godina!

Jedan je startup razvio solid-state bateriju prikladnu za električne automobile koja se može do kraja napuniti za samo nekoliko minuta i traje više nego dvostruko dulje od trenutnih EV baterija, piše Independent.

Nakon uspješne demonstracije prototipa koji se može napuniti za samo tri minute u više od 10.000 ciklusa tijekom svog životnog vijeka, tvrtka Adden Energy, koja je dio Sveučilišta Harvard, dobila je 5,15 milijuna dolara sredstava za daljnji razvoj tehnologije, s ciljem njezine komercijalizacije u bliskoj budućnosti.

Brzi razvoj tehnologije skladištenja čiste energije ključan je za borbu protiv klimatskih promjena, stoji u propćenju startupa.

Kako bi se ubrzala primjena ove tehnologije, izvršni direktor tvrtke Adden Energy, William Fitzhugh, nada se privući onih 37 posto Amerikanaca koji nemaju svoje garaže, pa stoga ne mogu električna vozila puniti preko noći kod kuće.

‘Potpuna elektrifikacija voznog parka jedan je od najsmislenijih koraka koje možemo poduzeti u borbi protiv klimatskih promjena‘, rekao je Fitzhugh.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay