Apolitični

Sea Star najavio prva glazbena imena festivala

Prva potvrđena imena ovogodišnjeg Sea Star festivala, koji se održava od od 24. do 27. svibnja u Umagu, su Hurts, Ofenbach, Robin Schulz, Disciples, Tram 11, Edo Maajka, Sajsi MC, Dječaci i Krešo Bengalka, najavio je organizator u srijedu na konferenciji za medije.

“S prvim valom stižu ne morske, već prave glazbene zvijezde i jedan od najboljih koncertnih bendova Hurts, kojemu je publika nastup ocijenila za najbolji na Glastonburyju, i to ispred bendova kao što su U2 i Coldplay”, kazao je osnivač EXIT-a i Sea Star festivala Dušan Kovačević.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo odazivom izvođača koji su, kako kaže, priredili neke od najboljih nastupa u povijesti glavne pozornice i Dance arene EXIT festivala.

“Hurts uspješno evocira romantiku 80-ih u suvremenom formatu i obvezno se mora čuti uživo, Shultzovo umjeće da napravi nezapamćen party je neprikosnoveno, a njihovi nastupi tek su dio programa koji ćemo uskoro objaviti. Publika na Sea Staru ponovno će moći osjetiti atmosferu s novosadske tvrđave zbog koje je EXIT okrunjen za najbolji veliki festival Evrope”, poručio je.

Grupa Hurts nastupala je na vodećim festivalima kao što su Glastonbury, Rock am Ring, Fuji Rock ili EXIT, a njihov nastup na Petrovaradinu 2014. ili na Sea Danceu 2016. ‘raspametili’ su desetke tisuća koji su pjevali hitove poput ‘Wonderful Life’, ‘Miracle’ ili ‘Some Kind Of Heaven’.

Prvim albumom ‘Happiness’ osvojili su publiku, ‘Exile’ je ponovio uspjeh ušavši među top 10 albuma u Europi, a “Surrender” im je proširio publiku na ostatak svijeta. Posljednji singl ‘Ready To Go’ s albuma ‘Desire’, bilježi milijune pogleda na YouTubeu.

Senzacija iz Francuske – Ofenbach prepoznatljiv je po platinastom singlu ‘Be Mine’, pjesama ‘Around The Fire’ i ‘You Don’t Know Me’, kao i po hitu ‘Katchi’ koji je za kratko vrijeme dosegao nevjerojatnu radijsku popularnost i pokrenuo novi glazbeni stil. Uspješno kombiniraju utjecaje rock’n’rolla i elektronske glazbe.

Njemački DJ i producent Robin Schulz, proglašen nasljednikom Davida Guette, prepoznatljiv po remiksu singla ‘Waves’, na debitanskom albumu ‘Prayer’ niže hitove poput ‘Prayer in C’ i ‘Sun Goes Down’. Singl ‘Sugar’ bilježi više od 350 milijuna YouTube pogleda, a album ‘Undercover’ nastavlja zaraznim tempom.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Andrea Raffin / Shutterstock