Apolitični

[VIDEO] Saša Lukić o glazbi, festivalima i željama…

Saša Lukić je jedan od onih koji ima što kazati o splitskim glazbenim feštama, gradskim kulturnim projektima, pjesmama, glazbenicima, izvođačima.
Split je dugo vremena diktirao domaći glazbeni ukus i nema sumnje da to može ponovno postići. Stvoriti od njega hrvatsku inačicu Nashvillea, to je ono što želim, ne samo ja nego i svi dobronamjerni ljudi okupljeni oko splitskog festivala. Siguran sam da će i naš proboj na svjetsko tržište krenuti upravo s Prokurativa! Tako je daleke 2000. godine govorio o lakoglazbenom druženju na Prokurativama tadašnji direktor festivala Saša Lukić kojeg smo pozvali na kraće druženje u Gundulićevu 36 kako bi se prisjetili nekih prošlih vremena kada je grad na poseban način pričao o festivalskom druženju, u vremena kada su gotovo u isto vrijeme postojala dva festivalska događaj i slično.

Saša Lukić o svemu pomalo


Saša je čovjek uvijek spreman i susretljiv za razgovor, pa tako doznajemo ponešto o njegovim planovima i projektima na kojima trenutno radi kao i promišljanje o glazbenim feštama kakve su nekoć bile, njegovu glazbenu skupinu Delfini, druženja i život uz njih.
Saša je čovjek koji često ističe kako je kultura i ponašanje čovjeka na prvom mjestu jer se svi mi po njoj identificiramo i tako postajemo prepoznatljivi u društvu.
U nastavku pogledajte o čemu smo još razgovarali s nekadašnjim direktorom festivala na Prokurativama, glazbenikom, kulturnim djelatnikom, producentom – Sašom Lukićem.