Apolitični

Saša Jakelić finalist američkog online magazina Voice Council

Saša Jakelić finalist američkog online magazina Voice Council

Nakon uspješnog singla ‘Da se bar u kišu pretvorim’ i pripreme slijedećeg, splitski pjevač Saša Jakelić upravo je postao jedan je od finalista američkog online magazina Voice Council. Magazin se bavi tehnikom pjevanja, zdravstvenim savjetima za pjevače, recenzijama studijske opreme…

Iako se u kvalifikacijama natjecao sa pjesmom ‘Caruso’, Saša se u finalu natječe sa pjesmom ‘Be my love’ koju je proslavio čuveni tenor i filmski glumac Mario Lanza.

Pravila natjecanja su nalagala da video pjesme mora biti jedan kadar, jedan ‘take’ u živo u personaliziranoj vokalnoj izvedbi, a o finalistima kao i o pobjedniku odlučuje grupa američkih učitelja solo pjevanja.

‘Već sam upad u finale mi je veliko zadovoljstvo jer je natječaj bio otvoren za cijeli svijet, mada pjevačka natjecanja shvaćam isključivo kao zabavu i osobno smatram da je umjetnost uvelike subjektivna stvar ukoliko je osnovni tehnički aspekt muziciranja zadovoljen. Pjevanje nije olimpijska disciplina gdje se precizno vidi tko je bolji, ali ipak živimo u reality vremenu, pa sam se odlučio poslati dvije svoje YT koncertne snimke’ – rekao je Saša.

Saša je pjesmu izveo uz pratnju gitarističkog tria ‘Spin’.