Apolitični

Šarmantan ulazni prostor

   by  Wicker Paradise 

Prilikom ulaska u vaš dom prvo što ugledate vi ili vaši gosti je ulazni prostor. Zašto bi to bio običan hodnik kad već može biti dio prostora koji će vam uljepšati i razveseliti dan samim pogledom na njega? Neka vaš ulazni prostor bude ogledalo vas, neka vas dočekuje toplinom i posebnim šarmom.

Uz samo nekoliko trikova možete postići efektniji izgled. Kad su u pitanju boje i detalji, jednostavnost i minimalizam su ono što može mali prostor pomladiti te mu dati dozu elegancije. Držite li se jedne boje, možete stvoriti osjećaj svježine, ali slobodno možete i dodati otkačene, zabavne detalje koji će razbiti monotoniju prostora. Imate li manji hodnik koji se nadovezuje na širu prostoriju, razmislite o tome da zidove hodnika obojite svjetlijom bojom od one u široj prostoriji. Odlučite li se na zidove u više boja, ne zaboravite zlatno pravilo – svijetle boje daju širinu prostoru, tamne ga sužavaju.

Stolac, stolić ili vješalica mogu se savršeno uklopiti ako poštujete pravilo neutralnosti boja i dizajna. Uz pomoć ogledala dobit ćete prirodnu svjetlost i vizualno proširiti prostor, a ovisno o modelu i boji kojeg izaberete i određenu notu elegancije. Na vama je samo da odaberete hoćete li postavili više manjih ili jedno veće. Pogledajte neke ideje…

 

Više u kategoriji: arhitektura

M. Konstantinović, mag. ing. arh.