Apolitični

Šansona humanog karaktera u Solinu

Gradska knjižnica Solin i Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split pozivaju Vas na HUMANITARNI KONCERT FRANCUSKE ŠANSONE: La Vie en Rose koji će se održati povodom Mjeseca frankofonije 31. ožujka (četvrtak) u 19.30 u Teatrinu Gradske knjižnice Solin.
U prigodnom glazbenom druženju nastupit će:
Ana Opačak, Ema Kuzmanić, Kristina Nuić-Prka, Marina Lampalov, Julijana Vujević, Edita Kolombo i Zdravka Damjanović, uz glasovirsku pratnju i aranžmane Jurice Karuza.
Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kupnji ultrazvučnog kardiološkog uređaja za Odjel neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode KBC Firule. Zašto?
KBC Split je najveće rodilište u Hrvatskoj. U 2015. godini bilo je 4242 poroda, a 4327 novorođenčadi. Negdje oko 1 % novorođenčadi rodi se sa srčanom manom, no znatno više novorođenčadi prođe postupak pregleda srca (radi tzv. šuma srca) te je neophodan dobar UZ aparat za preciznu dijagnostiku. Jedini aparat kojim se danas služi Odjel neonatologije (i ostali odjeli) star je petnaest godina. Ovom akcijom želimo osvijestiti javnost za potrebu pribavljanja UZ aparata koji je tako neophodan za srca naše djece.
Organizator humanitarne akcije „Šansona u ritmu srca” Inner Wheel klub Split poziva sve dobre ljude da im se pridruže prvenstveno zbog humanitarnog i dobrog djela prema splitskoj bolnici.
Posjetitelji će moći u Teatrinu Gradske knjižnice Solin razgledati i prigodnu izložbu fotografija Lili Gluić: „Splićanka u Parizu” (31. ožujka – 7. travnja).

Više u kategoriji: Kultura; Glazba
Izvor i foto: solin.hr
D. Šabić, mag. nov.