Apolitični

Samsungovi ambiciozni planovi za telefoto kamere od 200 MP: hoće li postati novi standard?

Samsung je najavio kako 200MP senzori postaju novi trend u industriji pametnih telefona, predviđajući da će tržište “poludjeti” za kamerama ovog kapaciteta. No, tvrtka ima još ambicioznijih planova, posebno za telefoto kamere. Samsung želi transformirati telefoto module u “drugu glavnu kameru” na pametnim telefonima.

Po njihovom mišljenju, trenutni telesenzori, iako manji i niže razlučivosti, zaostaju u funkcionalnostima poput HDR-a i broja sličica u usporedbi s glavnom kamerom telefona. Kako bi postali prikladni kao sekundarne glavne kamere, telefoto moduli trebat će senzore visoke kvalitete, a Samsung vjeruje da su njihovi senzori od 200 MP, kao što su ISOCELL HP2 i HP3, idealni alati za tu svrhu.

Samsung posebno naglašava važnost teleobjektiva u portretnoj fotografiji. Glavna kamera današnjih telefona često je preširoka za kvalitetne portrete, uzrokujući izobličenje. Stoga se preferiraju dulje leće. Teleobjektivi prirodno stvaraju bokeh efekt kako bi subjekt odvojili od pozadine. Veći senzor stvorit će manju dubinsku oštrinu pri istoj žarišnoj duljini, što će dodatno poboljšati portretne snimke.

Cijeli članak možete pročitati na: preporucamo.com

Foto: Pixabay