Apolitični

Samo je pola godine do nogometnog Eura u Njemačkoj! Imamo vodič…

Turnir će se igrati od 14. lipnja do 14. srpnja u deset gradova, a to su Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Köln i Leipzig. 

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini B sa selekcijama Španjolske, Albanije i Italije. Prvenstvo otvaramo 15. lipnja u Berlinu sa Španjolskom, 19. lipnja u Hamburgu sastajemo se s Albanijom, a 24. lipnja u Leipzigu slijedi susret s europskim prvakom Italijom.

Kao primjer uzeli smo prvu utakmicu Hrvatske protiv Španjolske u Berlinu 15. lipnja. Potražili smo potencijalnu rezervaciju smještaja za dva noćenja, s dolaskom večer prije utakmice i odlaskom jutro poslije. Hotela u samom centru Berlina gotovo da više i nema, a većina najpoznatijih platformi (Booking, AirBnb, LockTrip, super.com, trip.com) nudi otprilike iste cijene. Tako ćete u prosjeku po noćenju za sobu u hotelu, negdje s doručkom, negdje bez doručka, morati izdvojiti oko 100 eura, dakle dvije noći za 200 eura.

Valja naglasiti da su to najjeftinije opcije i odnose se na kapacitete s najmanje zvjezdica i velikom udaljenošću od centra. Ne sumnjamo kako će se ovi kapaciteti vrlo brzo ragrabiti, a onda će vam ostati jedino skuplje opcije, koje se kreću od čak 200 do 300 eura po jednom noćenju.

KOMBI JE NAJBOLJI

Što je s prijevozom do Njemačke? Najizglednija i najpovoljnija opcija je najam kombija, koji će doći oko 150 do 200 eura po osobi. Ako želite biti brzi i efikasni, razmislite i o avionu. No zapažamo kako su se i na ovom tržištu već podigle cijene. Tako ćete povratni izravni let iz Splita do Berlina inače niskobudžetnom kompanijom EasyJet od 14. do 16. 6. platiti preskupih 532 eura (polazak je navečer u 20.50, a odlazak u 17.50).

Dvostruko povoljnija opcija na iste datume je let Air Serbijom i Eurowingsom iz Splita s presjedanjem u polasku u Beogradu, a u Kölnu u odlasku za 242 eura.

Cijeli članak i ostale cijene možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Image by Peter H from Pixabay