Apolitični

Sajam u Žrnovnici: Upoznajte prirodne ljepote, kulturnu baštinu i …

Sajam u Žrnovnici: Upoznajte prirodne ljepote, kulturnu baštinu i …

Tema ovogodišnjeg Sajma koji traje od petka do nedjelje i održava se petu godinu za redom je „Žrnovnica kao turistička destinacija”.


Udruga Žrvanj ovog vikenda organizira jubilarni peti Sajam u Žrnovnici. Radi se o prodajno-izložbenom sajmu koji je organiziran s namjerom da se javnost upozna barem s dijelom bogatstva i ljepota Žrnovnice, njenom prirodom, kulturnom baštinom, gastronomskom ponudom te sportsko-rekreacijskim sadržajima. Ovogodišnja tema Sajma je „Žrnovnica kao turistička destinacija”. Sajam se, peti put za redom, održava u osnovnoj školi, a svi koji odluče ovog vikenda doći u Žrnovnicu, zasigurno neće ostati razočarani jer su organizatori pripremili bogat program koji uz zanimljiva predavanja i zabavni sadržaj obuhvaća razne radionice i natjecanja.

Sajam u Žrnovnici: Upoznajte prirodne ljepote, kulturnu baštinu i gastronomsku ponudu ovog mjesta

Otvorenje je u petak kada je u planu zabavni program za djecu povodom sv. Nikole te edukacija za male iznajmljivače na kojoj će predavačica biti Anamarija Cicarelli. Subota počinje velikom besplatnom biciklopopravljaonicom koju organiziraju Biciklistički klub Timun i Ciklomont.

– Izvucite svoje bicikle iz mračnih i vlažnih podruma, donesite ih na plato ispred Osnovne škole Žrnovnica i dajte ih u ruke vrhunskih majstora koji će ih pokušati oživjeti poklanjajući mrvu svoga znanja i pregršt ljubavi prema biciklima. U sklopu biciklopopravljaonice moći će se kupiti osnovni zamjenski dijelovi za bicikl, a rad i potrošni materijal naš su poklon – najavljuju organizatori.

Tijekom cijelog Sajma održavat će se i turnir u stolnim balotama koji organiziraju Boćarski klub Fontana i Pomak centar Split. Bit će nešto i za one koji žele naučiti nešto o odgovornoj prehrani, o čemu će biti govora na radionici koja počinje u 15 sati.
Sajam u Žrnovnici pravo je mjesto i za maslinare i ljubitelje maslinovog ulja. U sklopu manifestacije „Žrnovnica Oli” u subotu u 17 sati analizirat će se uzorci maslinovog ulja koji su početkom studenog doneseni Ivanu Mihanoviću Šmaci. Usto, oni koji to budu željeli moći će se družiti s iskusnim maslinarima i naučiti nešto više o maslinovom ulju.


Subota završava predavanjem našeg proslavljenog alpinista Stipe Božića koje počinje u 19 sati. Za sve one koji iz prve ruke žele čuti ponešto o osvajanju najviših svjetskih vrhova ulaz je besplatan.

Nedjeljno jutro, prije ručka od domaćih namirnica, rezervirano je za sport, pa će Veslački klub Gusar pokazati kako se vesla na ergometru te će održati edukaciju o sportu i prehrani. Perunov kuhar, Robert Stipčević, nedjelju će završiti pripremom ručka od domaćih namirnica, a oni koji žele moći će sudjelovati u kulinarskoj radionici.

Ako ste razmišljali gdje bi mogli provesti idući vikend, Sajam u Žrnovnici bi svakako mogao biti dobar izbor jer bi, prema najavama organizatora, svatko trebao pronaći nešto po svom guštu.