Apolitični

Sajam umjetnina Art Zagreb priprema svoje šesto izdanje

Sajam umjetnina Art Zagreb još će jedanput, šestu godinu zaredom, postati jedinstveno mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti

Najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj vrata svog šestog izdanja otvorit će 26. rujna na posve novoj lokaciji, Zagrebačkom velesajmu (paviljon 7), a istovremeno će mu društvo praviti komplementarna događanja: Zagreb Design Week, Ambienta, Hotel&Gastroteh i ArhiBau.hr.

Uz uobičajeni program, šesto izdanje Art Zagreba začinit će i jedan uzbudljivi novitet koji su ljubitelji umjetnosti i kolekcionari nestrpljivo priželjkivali. Aukcijska kuća Kontura, prvi će put na Art Zagrebu u rujnu održati aukciju umjetnina i omogućiti zainteresiranima da licitiraju za radove koji su im privukli pažnju.

“Šesti Art Zagreb prvi puta organiziramo na Zagrebačkom velesajmu. Nova lokacija donosi nam i sinergiju pet festivala i sajmova. Publika koju čine dizajneri, arhitekti i hotelijeri, potencijalni su B2B kupci umjetnina. Ove godine imamo i niz novih izlagača, prvenstveno umjetnika koji, u nedostatku galerista, sami izlaze na tržište. Veselimo se nastavku uspješne suradnje s ALU Zagreb i Društvom povjesničara umjetnosti Hrvatske” — izjavio je Daniel Tomičić, direktor i osnivač festivala.

Art Zagreb ove će se godine održati istovremeno s četiri događanja koja se međusobno nadopunjuju — 10. festivalom dizajna Zagreb Design Week, 50. međunarodnim sajmom namještaja unutarnjeg uređenje i prateće industrije Ambienta, sajmom arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr i sajmom opremanja, poslovanja i investicija u turističkoj industriji i ugostiteljstvu Hotel&Gastroteh.

Kupnjom jedinstvene ulaznice koja uključuje svih 5 događanja na Zagrebačkom velesajmu posjetitelji će moći pogledati programe svih sajmova i festivala, uživati u zabavnom programu i koncertima, te sudjelovati na otvorenim predavanjima.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Art Zagreb