Apolitični

Sajam u Frankfurtu – središte svijeta knjige

Od 14. do 18. listopada održava se 67. Sajam knjige u Frankfurtu – Frankfurter Buchmesse, a i ove godine očekuje se velik broj izlagača, više od 7300 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

 

Sajam knjige u Frankfurtu, kao najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost, ali i važno mjesto za kulturnu razmjenu o čemu svjedoči plodna suradnja zahvaljujući kojoj domaći čitatelji imaju mogućnost čitati vrijedne knjige stranih autora objavljene na hrvatskom jeziku. Osim toga, i brojna hrvatska izdanja prevode se na druge svjetske jezike, a tako je i s izdanjima naših nakladnih kuća kao što je Verbum, koji je sajmu predstavljen od 2002. godine, uz bogat izlog od pedesetak objavljenih naslova godišnje, a ove godine inozemnim nakladničkim kućama predstavlja dva naslova nadahnuta porukama pape Franje koji su polučili uspjeh kod domaće publike i već doživjeli više inozemnih izdanja.
Sajam će do 18. listopada posjetiti oko 300 000 posjetitelja, a bogat program obilježit će niz događanja – predstavljanja knjiga, nastupa autora, izdavača, nakladnika, knjižara, novinara kao i čitatelja i ljubitelja dobre knjige iz cijeloga svijeta zbog čega će Frankfurt postati središte svijeta knjige i njenih ljubitelja.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: Verbum
D. Šabić, mag. nov.