Apolitični

Sajam svjetskog obrazovanja ove godine u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku: mladi, evo prilike za studiranje u inozemstvu

Iako su nova korona-pravila mnoge zemlje svijeta zatvorile u karantene i bitno ograničila kretanje, pravo na obrazovanje i pravo izbora gdje i što studirati ili za što se školovati takve granice ne poznaje. Upravo za one mlade u Hrvatskoj koji svoj život, barem za određeno vrijeme, namjeravaju preseliti izvan granica Lijepe naše pruža se šansa za upoznavanje takvih mogućnosti na ovogodišnjem World Education Fairu (WEF), Sajmu svjetskog obrazovanja, koje će se zbog specifičnih ovogodišnjih okolnosti održati i offline i online.

Riječ je o sajmu na kojemu se zainteresirani mladi ljudi mogu informirati o mogućnostima studiranja vani. Sajam uživo, uz poštivanje svih protuepidemijskih mjera, planira se tako u listopadu održati u tri hrvatska grada – 10. listopada u Zagrebu u hotelu Dubrovnik, 11. listopada u Splitu u hotelu Radisson te 13. listopada u Dubrovniku u hotelu More.

– Kako je u središtu ovogodišnjeg WEF-a Nizozemska, zemlja koja se pokazala kao nova najpopularnija destinacija za studij u inozemstvu za hrvatske studente, s nama će biti i predstavnici Fontys University of Applied Sciences, sveučilišta koje ima kampuse u nizozemskim gradovima Eindhoven, Tilburg i Venlo, a nudi studije u području poduzetništva, IT-a, elektrotehnike, strojarstva, komunikologije, marketinga i druge – kaže Lea Šegotić obrazovna savjetnica iz IntegralEdua .

Prema programu koji je u planiran za 11. listopada u Splitu u poslijepodnevnim satima u hotelu Radisson, zainteresirani će moći poslušati predavanja i prezentacije vezana za upis studija u Velikoj Britaniji nakon Brexita te koje sve destinacije u Europi nude besplatan studij, vrhunsko obrazovanje i ostale pogodnosti za EU studente.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay