Apolitični

Sajam inovacija na ZV od 14. do 17. studenoga

Zavjese koje pridonose očuvanju okoliša zahvaljujući primjeni solarne energije i pametnih tkanina, pametni štap za slabovidne osobe, višefunkcionalni uređaj za njegu rublja, 3D isprintani pasivni egzoskelet za djecu sa slabošću gornjih ekstremiteta, sustav za sigurno kupanje – baka u kupaonici, metoda i oprema za manipulaciju i upravljanje postupcima s mlijekom samo su neke od 144 svjetske inovacije, 66 hrvatskih i 67 inovacija mladih inovatora koje će se moći vidjeti na Sajmu inovacija – INOVA – Budi uzor 2018., koji će se održati od 14. do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.

U Zagreb tako dolaze inovatori iz Tajvana, Hong Konga, Kine, Filipina, Japana, Singapura, Koreje, Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sudana, Kanade, SAD-a, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Poljske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske, Kazahstana, Rusije, Turske, Malezije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

INOVA 2018. održava se na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7A, u iznimno dobro posjećenom terminu Interlibera, i prilika je za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s kolegama iz inozemstva te za plasman inovacija na hrvatsko tržište.

INOVA će se svečano otvoriti u srijedu u 12 sati.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock