Apolitični

Sajam brodogradnje i turističkih atrakcija vrijednošću podupire turističku sezonu

Dani hrvatske male brodogradnje i turističkih atrakcija kao sajamska priredba odlično je došla  svima koji se bave turizmom pred početak ovogodišnje glavne turističke sezone, a koliko je ona značajna govori  podatak da je visoka pokroviteljica sajma predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

 

Baš kao po narudžbi, pred početak glavne turističke sezone, u Splitu je otvoren još jedan u nizu sajmova – Dani hrvatske male brodogradnje. Riječ je o već tradicionalnoj proljetnoj manifestaciji koja okuplja najbolje domaće proizvođače plovila i renomirane brendove nautičke i ribolovne opreme u marini Lav hotela Le Meridien Lav. Sajamska vrata su za sve posjetitelje otvorena do 1.svibnja, do kada možete pogledati, ali i upoznati 90 izlagača, od čega 28 brodograditelja iz cijele Hrvatske s 40 brodova u moru i na suhom. I ovogodišnji sajam čine zapravo dva događaja u jednom budući da osim brodogradnje sve više na važnosti dobiva i Sajam turističkih atrakcija koji je na lanjskom premijernom predstavljanju nadmašio sva očekivanja organizatora. Stoga, posjetite li sajam u Podstrani, imat ćete priliku vidjeti luksuzne jahte druga plovila te razna morska pomagala, kao i upoznati se s ostalim proizvodima i uslugama vezanim uz adrenalinske i vodene športove, sadržaje za plažu, komunalnu opremu, vanjske teretane, wakeboard vučnicu, električne skutere, dječja igrališta, kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje, i kite-surfing. I ove godine predstavit će sei brojni hrvatski inovatori te razne jurilice, ronilice i ostali zanimljivi proizvodi koji će hotelijerima, vlasnicima kampova, koncesionarima plaža i privatnim iznajmljivačima pružiti uvid u ponudu pomoću koje mogu osnažiti svoj turizam i omogućiti im da drže korak s turističkim trendovima i destinacijama koje su to već usvojile. Otvaranju Sajma hrvatske male brodogradnje i turističkih atrakcija prisustvovali su brojni gosti i uzvanici , među ostalima i zamjenik ministra turizma Robert Pauletić, direktori turističkih zajednica, saborski zastupnici, ugledni gospodarstvenici koji su dolaskom dali podršku domaćim škverovima za postizanje dodatnih poslovnih uspjeha.

 


Slijedom navedenog, donosimo reportažu u kojoj ćete moći čuti razmišljanja splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje koji je u ime visoke pokroviteljice Sajma, predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, otvorio ovu sjajnu manifestaciju. Svoja promišljanja otkrio nam je i domaćina, organizator manifestacije, gospodin Matijaca te gospođa Marija Mrvelj iz Zagreba koja je se javnosti željela predstaviti sa svojim zanimljivim proizvodima od solarnih panela.


Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.