Apolitični

Sajam baštine, tradicijskih obrta i autohtonih proizvoda

Split se upotpunjuje s još jednim zanimljivim sajmom, a radi se o manifestaciji koju su nazvali JESENSKI SAJAM HANDS – 2015. koji će se u organizaciji tvrtke SPALATUM D.M.C. d.o.o. Split održati na splitskoj Rivi od 8. do 11. listopada 2015.
Ova specijalizirana manifestacija održava se u dva godišnja termina (proljetni i jesenski) te ima za cilj predstaviti bogatstvo baštine, tradicijskih obrta i autohtonih proizvoda u vrijeme izvan glavne turističke sezone kao jedan od vrhunskih doživljaja destinacije.
Na jesenskom HANDS-u konzumirat će se plodovi jeseni, njihova upotreba u izradi rukotvorina, gastronomskih delicija, a posebno bogatstvo je u nematerijalnoj kulturnoj baštini pod čijim se zajedničkim nazivnikom nalazi veliki broj tradicijskih jela, slastica i receptura stoljećima čuvanih u starim kuharicama naših baka. Sve ovo stvara prepoznatljivi imidž destinacije koja njeguje tradiciju i lokalne identitete u doba globalizacije, destinacije koja još uvijek sebe može zvati „Mediteran kakav je nekad bio”. A kako Dalmacija i kontinentalni dio Lijepe Naše imaju što za ponuditi iz domaće autohtone proizvodnje gastro artikala, tradicije i narodnih običaja, očekuje se jako zanimljiva ponuda izlagača i obrtnika koji vridnim rukama izrađuju svoje proizvode.
U to ime predstavimo se s ponosom na JESENSKOM HANDS SAJMU – FESTIVALU VRIDNIH RUKU, glasi poziv organizatora, a mi dodajemo da je svaka ovakva i slična manifestacija na popularnoj Rivi najbolja promocija Dalmacije i Hrvatske u cjelini, kao i njenih zaštićenih vrijednosti.
Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Izvor i foto: visitsplit.com
D. Šabić, mag. nov.