Apolitični

Sabatina 2015. u Tučepima

Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova pozivaju vas na 25. jubilarni Međunarodni susret vinogradara i vinara SABATINA 2015., 5. – 8. 11. 2015. Bluesun hotel Alga, Tučepi.
Sabatina, najstariji hrvatski vinarski susret, 25. godinu za redom okupit će vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, vinogradarsko-vinarske stručnjake, somelijere, dužnosnike resornih ministarstava, predstavnike turističko-ugostiteljskih objekata i trgovačkih lanaca, tvrtke vezane uz vinogradarsko-vinarsku proizvodnju i medije.

Trodnevni program Sabatine otvoren je za sve posjetitelje, a sadrži stručna predavanja, radionice, degustacije, burzu i izložbu vina i jakih alkoholnih pića, ocjenjivanje kvalitete i izgleda vina i JAP-a uz proglašenje šampiona, studijski obilazak vinogorja uz praktično vinogradarstvo u vinogradu, sajam vinogradarsko-vinarske opreme, strojeva, alata, repromaterijala, zaštitnih sredstava, vina i proizvoda od grožđa i vina te drugih poljoprivrednih prehrambenih proizvoda. Za ovo jubilarno događanje posebno je osmišljen niz iznenađenja. Hrvatski otočki proizvodi, proizvodi županija, zadružna vina i ulja na izložbi i degustacijama itd. samo su neki od posebnih elemenata programa.
U susret Sabatini medijima su predstavljeni i zanimljivi podatci prikupljeni kroz 25 godina Sabatine. Istaknuto je i da je 80 posto svih zaključaka i predloženih mjera za unapređenje vinogradarstva i vinarstva donesenih na dosadašnjim Sabatinama i ostvareno, što svjedoči u prilog ovakvim događanjima.

 

Više u kategoriji: Vina i vinari
Izvor i foto: stari-grad.hr, savjetodavna.hr, radiodalmacija.hr
D. Šabić, mag. nov.