Apolitični

Sa Splitskog sveučilišta zovu poštene najmodavce da se besplatno oglase i ponude studentima stanove. Uvjet je da ih ne izbacuju zbog turista

Jedan od najvećih problema splitskih studenata, koji su dolazili tu studirati iz drugih krajeva države i iz inozemstva jest bio manjak smještajnih kapaciteta u ovdašnjim domovima i preskupi podstanarski stanovi iz koje su ih najmodavci često izbacivali već na proljeće kako bi napravili mjesto za bolje platežnu klijentelu, odnosno turiste. 

Korona-kriza je sve to malo poremetila, ovaj put na stranu studenata, ali već iduće sezone moglo bi im se isto pisati.

Danas su lansirali web-aplikaciju na adresi www.oglasnik.scst.hr na kojoj svi privatni iznajmljivači mogu oglasiti svoj stan za najam studentima.

– Pokretanjem aplikacije na dobitku su i studenti i najmodavci. Za najmodavce je oglas besplatan i nema plaćanja provizije agencijama za nekretnine. Plaćanje iste provizije zaobilaze i studenti uz garanciju da stan neće trebati napustiti u jeku ispitnih rokova.

Najmodavci preko par klikova kreiraju oglas uz samostalno određivanje cijene te mogućnost prilaganja fotografija stana. S druge strane student preko aplikacije uz upotrebu određenih filtera može jednostavno pronaći stan s odgovarajućom cijenom i u željenom kvartu. A svi oni koji traže cimera ili cimericu također pomoć mogu naći koristeći ovu aplikaciju – ističu na Splitskom sveučilištu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay