Apolitični

S Google karata lani uklonjeno 100 milijuna lažnih recenzija

Google se sada vratio s novim izvještajem koje detaljno opisuje različite akcije koje je tvrtka lani pokrenula kako bi zaštitila korisnike Google karata od zlonamjernog sadržaja koji bi se mogao širiti putem recenzija.

Ogromne brojke 

Umjetna inteligencija otkrila je više od 100 milijuna uređivanja poslovnih informacija. Otkriveno je sedam milijuna lažnih poslovnih profila, a korisnici su sami prijavili više od 630.000 takvih profila. Uz to, otkriveno je i 12 milijuna pokušaja stvaranja lažnih poslovnih profila. Prošle godine zabilježeno je i više od 95 milijuna kršenja pravila, među kojima je i 60.000 kaznena djela povezanih s pandemijom covida-19.

Sumnjive aktivnosti

Korisnici su sami izravno Googleu prijavili više od milijun recenzija, a otkriveno je i više od 190 milijuna fotografija i pet milijuna videozapisa koji su bili mutni, niske kvalitete ili su kršili pravila o sadržaju.

Dakako, to ne znači da su prepoznate sve lažne recenzije Google karata na platformi. Srećom, sve upitne recenzije i dalje se mogu prijaviti kako bi se smanjila količina lažnih i zlonamjernih informacija, kažu u Googleu.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay