Apolitični

Ruža – dragocjeni simbol povjerenja

Stoljećima ovaj cvijet prenosi željenu poruku bez riječi. No jeste li znali da latinski izraz „sub rosa“, tj. „ispod ruže“, u prenesenom značenju predstavlja simbol povjerenja i tajnosti? Zahvaljujući svom suptilnom mirisu i jedinstvenoj ljepoti, ruža prenosi poruku koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jeste li se ikada zapitali što vam to druga strana želi priopćiti u svojoj poruci privrženosti? Odgovor ćete naći u boji koja također ima svoje značenje.

 

Crvena boja – simbolizira ljubav i romantiku, što je znak istinske ljepote. Buket od 12 crvenih ruža daruje se ukoliko želite ukazati voljenoj osobi na svoje osjećaje i želju da bude s vama, dok iskrenu vjeru u vašu ljubav možete pokazati buketom od 40 crvenih ruža.
Bez ruže Valentinovo je nezamislivo; ona ukazuje na ljubav jaču od trnja, a crvena boja strast prema voljenoj osobi te se s razlogom drži kao cvijet zaljubljenih. Nadalje, crvena boja povrh svega izražava poštovanje, jer ono je temelj istinske ljubavi.

Žuta boja – u viktorijansko doba predstavljala je ljubomoru, dok je danas simbol prijateljstva, sreće i brižnosti. Buket od žutih ruža budi osjećaj topline i neopisive radosti.

Ružičasta boja – simbolizira nježnost, eleganciju i ženstvenost. Tamnije nijanse ukazuju na zahvalnost i razumijevanje, a svjetlije nijanse na naklonost i divljenje.

Narančasta boja – ovi topli tonovi simboliziraju entuzijazam i želju. Ukoliko želite određenoj osobi dati do znanja koliko vas privlači, ovo je idealna boja jer također u sebi krije poruku strasti i uzbuđenja.

Boja lavande – s ovom bojom pokazujete svoju očaranost osobom koju darujete; također, riječ je o simbolu ljubavi na prvi pogled.

Bijela boja – simbol je nevinosti, čistoće i čednosti. Bijele ruže povezuju se s mladom ljubavi; također se smatraju cvijećem mladenki. Vidimo ih često na vjenčanjima jer označavaju novi početak, a također su znak istine, poštivanja i potpune odanosti.

Plava boja – s obzirom da ih nema u prirodi, simbol su nečeg nedostižnog, čak i nemogućeg.

 

Kombinacija boja – ovim odabirom ne možete pogriješiti, ukazuje na vašu domišljatost te prenosi veću poruku drugoj strani. Kombinacija crvene i žute predstavlja sreću i dobro raspoloženje, dok crvena i bijela boja simboliziraju ujedinjenost.

A. Vukušić