Apolitični

Rusulice zasjajile odličnim rezultatima

Županijsko natjecanje u ritmičkoj gimnastici okupilo je brojne Trogirane i druge ljubitelje ovog športa iz cijele Dalmacije u sportskoj dvorani „Vinko Kandija”.
Nastupile su 32 natjecateljice u svim uzrasnim kategorijama prema propozicijama HGS-a B programa, no trogirske popularne i sjajne Rusulice ostvarile su odlične rezultate. Ipak, idemo redom: natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović koji je uz pozdrave sudionicima kazao: „Kada govorimo o važnosti gimnastike u športu, onda ritmička gimnastika spada u elitni dio tog športa, ali nikako po elitizmu, nego po zahtjevnosti i odricanju koje natjecatelji prolaze. Žao nam je da u Trogiru nemamo više mogućnosti i termina za ritmičku gimnastiku, ali taj nedostatak upotpunjuju roditelji svojom brigom i stručno vodstvo, na čemu im od srca hvala.”
Prepuno gledalište je gromoglasnim pljeskom nagradilo svaki nastup natjecateljica tako da su djevojčice blistale u prekrasnim kostimima i lijepim koreografijama . Osmjesi na njihovim licima i zadovoljstvo stručnog vodstva više su od bilo kojih riječi. Riječi podrške i sreće u radu pismeno su primili od Općine Okrug koja ih inače prati i podržava.
Medalje i diplome dijelili su: Radovan Slade -Šilović, Frane Žižak iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti i turizam, Ivana Uvalić, prof. te prof. dr .sc. Ljerka Srhoj.
Natjecateljice Kluba Rusulice postigle su sljedeće rezultate:
MINI kategorija: Lana Zečić – brončana medalja, Petra Dujmić –četvrto mjesto, Laura Babić – šesto mjesto, Mia Žižak -8 mjesto (prvo službeno natjecanje).
Enna Uvalić, Luce Turković i Mirna Guina dijele 10. mjesto (uz napomenu da im je ovo prvo natjecanje, a 2010. i 2011. su godište)
MLAĐE KADETKINJE : Petra Vrekić –zlatna medalja, Antonija Gašpić i Lucijana Šantić dijele 3. mjesto –brončanu medalju
KADETKINJE : Mirjam Lizović – brončana medalja
JUNIORKE: Josipa Ojvan – srebrna medalja
SENIORKE: Tonina Jurković – zlatna medalja, Antonela Radić i Mia Klarić – dijele 3. mjesto –brončanu medalju
Čestitamo Rusulicama i svim nagrađenim u ritmičkoj gimnastici.

 

Više u kategoriji: Šport; Život
Izvor i foto: trogir.hr
D. Šabić, mag. nov.