Apolitični

Rujan je mjesec Šibenika: Predstavljen bogat program 950. obljetnice prvog spomena grada

Plakat i program obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika za mjesec rujan u atriju Muzeja grada Šibenika predstavili su gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice Ivica Poljičak.

„Rujan je mjesec kada slavimo Dan grada Šibenika i blagdan njegova zaštitnika sv. Mihovila. Također, prisjećamo se i slavnog rujanskog ratnog podviga, stoga slobodno možemo kazati kako je rujan mjesec grada Šibenika. U godini kada slavimo 950. obljetnicu prvog spomena grada rujan će biti pun sadržaja i događanja kojima će kulturne udruge, institucije, osnovne i srednje škole te dječji vrtići pridonijeti jubilarnoj proslavi”, kazao je gradonačelnik Željko Burić istaknuvši kao važan segment obljetnice Međunarodni znanstveni skup „Šibenik od prvog spomena do danas” koji će se održati od 26. do 28. rujna u Šibeniku.

950. obljetnica prvog spomena grada Šibenika

Predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice Ivica Poljičak predstavio je knjižicu s događanjima u rujnu koja će biti dostupna građanima te je istaknuo kako će u bogatom programu svatko pronaći nešto za sebe.

Rujan je mjesec Šibenika

„Uz već spomenuti Međunarodni znanstveni skup, izdvojio bih izložbu povodom 25. obljetnice Rujanskog ratnog podviga „17 sati i 57 minuta 16. rujna 1991.”, zatim izvedbu opere „Nikola Šubić Zrinski”, izvođenje šibenskog kola koje će otplesti 950 učenika osnovnih škola i tako vratiti šibensku baštinu na velika vrata. Na sam Dan grada i blagdan sv. Mihovila, uz tradicionalni vjerski program, koncert će u večernjim satima održati šibenska glazbena legenda Mate Mišo Kovač”, istaknuo je Ivica Poljičak.

Medijima je danas, nakon prvog plakata 950. obljetnice koji prezentira ispravu kralja Petra Krešimira IV., predstavljen drugi plakat koji prikazuje tisućljetno deblo s godovima kao simbolika ključnih trenutaka i osoba šibenske povijesti, a izradio ga je grafički dizajner Ante Filipović Grčić.