Apolitični

Rovinj Photodays: Vikend međunarodne fotografije 5. i 6. svibnja

Ovogodišnje, 16. izdanje festivala Rovinj Photodays, koje će se održati 5. i 6. svibnja, donosi bogati izložbeni, ali i popratni program u tom istarskom gradiću

Središnji događaj velika internacionalna izložba finalista godišnjeg natječaja, s 19 fotografa u šest natjecateljskih kategorija: arhitektura, dokumentarna fotografija, portret, pejzaž, akt i moda. Odabrani su među prijavljenih 3200 fotografija autora iz 28 zemalja.

Otvorit će se i izložba “Black is the River” talijanskog fotografa, prošlogodišnjeg dobitnika Rovinj Photodays Grand Prixa, Pietra Millenottija koji predstavlja svoj projekt inspiriran filmom Charlesa Laughtona “Noć lovca” iz 1955.

Svečana dodjela nagrada održat će se 6. svibnja u Hotelu Island Istra, kada će predsjednica žirija, Sabona Salamon, proglasiti Grand Prix.

Dobitnik osvaja 2000 eura, samostalnu izložbu s katalogom u Rovinju za vrijeme trajanja Festivala iduće godine i samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ove jeseni.

Ulaz na sve izložbe i predavanja je slobodan.

Cijeli članak i ostali sadržaj festivala možete pronaći na: tportal.hr