Apolitični

Roditelji na sto muka; niti će djeca ići na ekskurziju niti ćemo dobiti novac natrag od agencija

Zbog aktualne epidemiološke situacije još uvijek traje neizvjesnost učenika i njihovih roditelja oko školskih putovanja i ekskurzija koje se ne mogu održati u ovo vrijeme. Brojni su upiti prema agencijama oko povrata uplaćenih sredstava, no malo je zadovoljnih u cijeloj priči jer agencije drže uplate zbog moratorija, a roditelji su na sto muka kako dobiti novac natrag, a u svemu ispaštaju i učenici kojima je ova godina skroz naopaka.

– Kćer mi je maturantica i, kako stvari stoje, pitanje je hoće li imati maturalni ples, a kamoli hoće li ići u Grčku na ekskurziju. Agencija Vip travel nam je javila kako se putovanje odgađa ali ,realno, kćer mi nema ni kada ići na taj put jer maturantima ranije završava nastava, slijedi im državna matura, a onda upis na fakultet. Zato se ljutim što ne dobivamo novac natrag – javlja nam jedna mama.

Ipak, kako doznajemo od nekih roditelja osnovaca, neke agencije su našle načina kako vratiti uplate roditeljima učenika poput F toursa i Magellana za tuzemna putovanja. Oni koji su htjeli novac odmah, dobili su ga umanjeno za rezervaciju. Barem nešto. No, problem su inozemna putovanja.

Činjenica jest da do sada nismo uspjeli dobiti ništa povrata od naših dobavljača (avioprijevoznika, prijevoznika, hotelskih kuća…) osim u formi vaučera za korištenje u novom terminu kojeg ćemo realizirati sa školama. Svakako će roditelji koji ne žele da im dijete putuje u novom terminu dobiti cjelokupni povrat unutar zakonom propisanog roka, a mi to pokušavamo izvesti što brže i što ranije – poručili su iz splitske Vip travel agencije s kojom su trebali putovati još neki srednjoškolci i to u Italiju, te osnovci iz OŠ Split 3 kojima je destinacija trebala biti Škotska, u sklopu nastave engleskog jezika.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay