Apolitični

Robotička alka u Sinju

Robotička alka u Sinju

U sklopu priprema za Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara, koje će se održati 11. ožujka u Sinju, je u Alkarskim dvorima Hrvatsko društvo za robotiku organiziralo edukaciju o robotici za učenike osnovnih i srednjih škola s cetinskog područja.


Glavna tema ovog zanimljivog okupljanja tridesetak mladih iz Sinja i cetinskog kraja bila je Robotička alka. Kao pravi Cetinjani uspješno su upravljali robotima i gađali alku, s podosta pogođenih srida.
Pojedinosti o robotima i robotici kazivali su Ivica Kolarić, izbornik robotičke reprezentacije i hrvatski predstavnik u svjetskom Robo Cup-u i Jelka Hrnjić, tajnica Hrvatskog društva za robotiku.
Državno prvenstvo koje će se održati u Sinju 11. ožujka u sportskoj dvorani okupit će natjecatelje iz cijele Hrvatske od 11 do 19 godina. Uz deset službenih svjetskih kategorija, prvenstvo će sadržavati i jedanaestu, a to je upravo Robotička alka. Ovo prvenstvo bit će izlučno natjecanje za odabir hrvatske reprezentacije mladih robotičara koja će sudjelovati na svjetskom robo-kupu u Japanu. Sinjska manifestacija robotike u ožujku održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, brojnih ministarstva, zagrebačkog, Splitskog i Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.