Apolitični

Robertu Aronsonu Split i Hrvatska druga domovina

Američki bloger Robert Aronson jedno vrijeme živio je u Rusiji. Tamo, je upoznao svoju suprugu, a često ističe kao je u Hrvatskoj ljetovao i prije nego što se oženio.
– Kada smo odlučili da je vrijeme početi razmišljati o mjestima gdje bismo mogli živjeti, a da nisu daleko od Rusije, tako da supruga može odlaziti i posjećivati kćer, a da na to ne potroši puno novca ili vremena, razmišljali smo o Hrvatskoj. Ja sam već bio u Dubrovniku, ali on je za mene više muzej negoli Split koji je jako životan. Iako nam je bila privlačna ideja i da živimo na otoku poput Šolte, praktična strana života u Splitu djelovala nam je puno prihvatljivijom. Odlučili su se za mediteranski grad pun ljepote i povijesne vrijednosti. – potvrđuje nam u razgovoru gosp. Aronson, te dodaje sa suprugom ide na tržnicu svaki dan, da imaju karte za kazališnu sezonu te da se osjećaju se kao da su dio života Splita jer ih svi doživljavaju kao prijatelje, a ne strance.


– Moja žena i ja uživamo u tome što ovdje živimo. Mislio sam da bi ljudima koji nisu upoznati s Hrvatskom i Splitom bilo zanimljivo i zabavno čitati kako je zapravo ovdje živjeti kao stranac, pa sam pisao i angažirao se u turizmu kao izdavač novina Discover Split.
S obzirom na način na koji ovaj američki gospodin reklamira i promovira Lijepu Našu u svijetu, pozvali smo ga u naš studio u Gundulićevoj 36 u Splitu i za Terracon TV i Terracon News zabilježili još neke zanimljivosti. otkrivši iz kakve ideje je točno poniknuo Discover Split.

Više u kategoriji: Život, Turizam
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.