Apolitični

Na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

Na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

U Splitu je u subotu navečer upaljena prva svijeća na adventskom vijencu postavljenom oko fontane na zapadnom dijelu Rive.

Prvu adventsku svijeću na Rivi zajednički su upalili splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, don Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije i direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić.
Svečanosti su nazočili mnogi naši sugrađani, a prigodu je uveličao djevojački zbor Glazbene škole Josip „Hatze“.

„Ovo je druga godina da u Split palimo prvu adventsku svijeću. Vjerujem da će ovo postati prava tradicija koja najavljuje dolazak Božića i radosne blagdane u našem gradu“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
Monsinjor Vidović kazao je kako prva adventska svijeća nagovještava sveto vrijeme.
„Nalazimo se pred radosnim vremenom iščekivanja. Otvorimo svoja srca za Gospodina, za naše najbliže, voljene, za one koje smo možda zaboravili i za one koji su se možda udaljili od nas.
Budimo spremni za ovo sveto vrijeme dolaska Božića“, kazao je monsinjor Vidović podsjetivši kako je paljenje adventske svijeće tradicija koja živi u Crkvi već stoljećima, ali se od prošle godine time izašlo i na ulice grada.
Paljenje svijeće oko adventskog vijenca na Rivi zajednički su organizirali Grad Split i Turistička zajednica Splita u suradnji sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom i uz pomoć gradske tvrtke “Parkovi i nasade”. Posjetite splitsku Rivu i Božićni grad u vrijeme adventa, darivanja, ljubavi i topline među ljudima.