Apolitični

Rimska noć vratila nas u povijest

U organizaciji Arheološkoga muzeja Narona proteklog sparnog i vrućeg vikenda je na Naronskome trgu u Vidu održana VI. Rimska noć u Naroni, koja je privukla velik broj posjetitelja svih uzrasta.
Rimska noć iako u nešto skromnijem izdanju, ali atraktivna, privlačna imala bogat program. Naročita je pozornost bila posvećena djeci, za koju su organizirane razne igre, radionice na kojima su se mogli kreativno izraziti i zabaviti, pričaonica mitova i sl. Prokazani su neki stari zanati, a na štandovima su se mogli kupiti prigodni suveniri.

Rimska noć

U ponudi je bila izrada rimskih frizura, kao i masaža, a djeca su uživala u drvenome vrtuljku te na tečaju za gladijatore. Za okrjepu su se posjetiteljima nudile kobasice te duga jela i slastice pripremljene prema rimskoj recepturi.
Posebno atraktivan gledateljima bio je ples s vatrom, a potom i borbe gladijatora, koji su za tu prigodu stigli iz pulske Arene. Cijelo vrijeme trajanja manifestacije posjet Arheološkome muzeju Narona bio je besplatan. za pohvaliti je domaćine organizatore koji ovakvim povijesnim priredbama štuju svoju tradiciju i jačaju turističku ponudu metkovskog kraja.