Apolitični

Rimac upozorio na sve češću praksu: Ne nasjedajte na prevare s kriptovalutama koje koriste identitete javnih osoba

Korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj posljednjih su mjeseci izloženi oglasima u kojima im poznate osobe iz javnog života “otkrivaju” kako su zaradili svoje milijune. Redom se radi o poznatnim sportašima, glumcima i poduzetnicima koji su milijune zaradili “trgovanjem kriptovalutama” ili dionicama.

No, radi se zapravo o prijevari koju je teško zaustaviti ili iskorjeniti.

Već na prvi pogled jasno je da se radi o oglasima koji su napravljeni na brzinu i za čiju je izradu korišteno nekoliko fotografija koje su slijepljene jedna uz drugu. Osim fotografija poznate osobe, u pozadini se često mogu vidjeti jahte, vile ili “privatni otoci” koji bi trebali sugerirati na njihovo bogatstvo.

Da je iskorišten za prijevaru otkrio je i Mate Rimac, kojeg su poznanici upozorili da mu se ime i lik vežu uz trgovinu kriptovalutama.

Da je iskorišten za prijevaru otkrio je i Mate Rimac, kojeg su poznanici upozorili da mu se ime i lik vežu uz trgovinu kriptovalutama.

Uključuju ponude za unosne investicijske mogućnosti kao što su dionice, obveznice, kriptovalute, plemeniti metali, strana zemljišta ili alternativna energija. Obećavaju vam brzu značajnu dobit i uvjeravaju u sigurnost investicije, ponuda je dostupna samo na ograničeno vrijeme i dostupna je samo vama i traže da je ne dijelite s drugima

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay