Apolitični

Riječki ugostitelji nezadovoljni gostima s kruzera: Premalo troše, popiju kavicu pa trče ručati na brod!

Na kruzerima je očito dobra hrana kada gosti trče natrag…

Turistički radnici skloni su analizi pa pod povećalo uzimaju broj dolazaka, noćenja, kao i izvanpansionsku potršnju, najjednostavnije rečeno ne baš korektnu analizu koliko tko troši.

Tako su se riječki ugostitelji uhvatili analize gostiju s kruzera, čijih je četiri tisuće putnika prošlog vikenda prošpartalo Rijekom. Međutim, čini se da nisu puno novca ostavili u gradskoj blagajni.

–Gosti s tih brodova nisu se pokazali kao neki veliki potrošači – kaže Dean Alpeza, vlasnik Teatra, piše Alenka Juričić Bukarica za Novi list.

Dojmove toga riječkog ugostitelja potvrđuju i njegovi kolege.

– Svakako smo se veselili kada smo čuli da se kruzeri vraćaju u grad, no očekivali smo puno više. Nismo osjetili neko povećanje potražnje za klasičnim ručkom ili večerom, rekla je Ivana Stolnik, vlasnica bistroa Mornar, piše Novi list.

Slične priče mogu se čuti i iz dalmatinskih gradova koji imaju znatno veći promet kruzera od Rijeke. Putnici s kruzera imaju manje vremena za obilazak gradova u koje pristanu, a u današnje vrijeme vjerojatno ih je malo spremno odustati od plaćenoga obroka na brodu da bi si platili skuplji obrok na obali.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Pixabay