Na kruzerima je očito dobra hrana kada gosti trče natrag…
Turistički radnici skloni su analizi pa pod povećalo uzimaju broj dolazaka, noćenja, kao i izvanpansionsku potršnju, najjednostavnije rečeno ne baš korektnu analizu koliko tko troši.
Tako su se riječki ugostitelji uhvatili analize gostiju s kruzera, čijih je četiri tisuće putnika prošlog vikenda prošpartalo Rijekom. Međutim, čini se da nisu puno novca ostavili u gradskoj blagajni.
–Gosti s tih brodova nisu se pokazali kao neki veliki potrošači – kaže Dean Alpeza, vlasnik Teatra, piše Alenka Juričić Bukarica za Novi list.
Dojmove toga riječkog ugostitelja potvrđuju i njegovi kolege.
– Svakako smo se veselili kada smo čuli da se kruzeri vraćaju u grad, no očekivali smo puno više. Nismo osjetili neko povećanje potražnje za klasičnim ručkom ili večerom, rekla je Ivana Stolnik, vlasnica bistroa Mornar, piše Novi list.
Slične priče mogu se čuti i iz dalmatinskih gradova koji imaju znatno veći promet kruzera od Rijeke. Putnici s kruzera imaju manje vremena za obilazak gradova u koje pristanu, a u današnje vrijeme vjerojatno ih je malo spremno odustati od plaćenoga obroka na brodu da bi si platili skuplji obrok na obali.
Cijeli članak možete pročitati na:
Foto: Pixabay