Apolitični

Riječke ljetne noći Riječanima poklanjaju „Operu izvan opere”

„Operu izvan opere” pogledajte izvan riječke kazališne nacionalne kuće kao poklon svim ljubiteljima kulture, umjetnosti i glazbe.
Ako ste mislili da je operi mjesto samo u opernoj kući ili da u operi možete uživati samo sjedeći i propisno odjeveni – pokušat ćemo vas iznenaditi i razuvjeriti. I to već u utorak, 12.srpnja u 19.30. Naime, tada se Opera HNK-a Ivana pl. Zajca, u okviru programa Riječkih ljetnih noći, seli u popularni Tower center Rijeka, na 4. kat, gdje će izvesti program „Opera izvan Opere”.
Umjesto glazbe na koju ste navikli i koju očekujete u shopping centru, trgovinama i hodnicima odjekivat će najljepše arije i zborovi iz glasovitih Verdijevih opera La Traviata, Rigoletto, Nabucco, iz popularne Orffove Carmine Burane, iz Puccinijeve Madame Butterfly, iz Leoncavallove I Pagliacci te iz Mascagnijeve opere Cavalleria Rusticana.

Pogledajte Operu izvan opere

Taj nesvakidašnji operni događaj odvijat će se pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. Uz zbor Opere HNK-a Ivana pl. Zajca pjevat će i solisti Anamarija Knego (sopran), Vanja Zelčić (sopran), Ivan Kruljac (tenor), dok je solistica na violi Iva Štefančić, a pijanistica Ana Anconelli.
Podsjetimo, opernu su publiku ove dvije sjajne riječke sopranistice oduševljavale tijekom protekle sezone i ostavile nezaboravne utiske izvedbama. Spomenimo samo neodoljivu Kleopatru Anamarije Knego u operi Julije Cezar u Egiptu G. F. Händela za koju je kritičar Branimir Pofuk napisao „Blistavim koloraturama uz Haller je, u ulozi Kleopatre, ravnopravno zasjala Anamarija Knego, svijetu još uvijek nepoznat riječki pjevački biser”. A za Vanju Zelčić i njenu tragičnu, zaljubljenu Gildu u Verdijevoj operi Rigoletto Gloria Fabijanić Jelović istaknula je: „Sopranistica Vanja Zelčić bila je Gilda topla srca koja je glasovno meko i čisto ispjevala tu tešku ulogu”
Sve što trebate učiniti – pridružite nam se u najavljeno vrijeme, na neobičnom mjestu. Neobičnom barem za operu.
Budite u Toweru u dogovoreno vrijeme, ulaz je slobodan!


Program:
G.Verdi: La TRAVIATA, Brindisi – Vanja Zelčić, Ivan Kruljac i zbor
C.Orff: CARMINA BURANA, O Fortuna – Zbor
G.Verdi: RIGOLETTO, Zitti, zitti – Zbor
G.Verdi: NABUCCO, Va pensiero – Zbor
G.Puccini: MADAMA BUTTERFLY: Zbor, zatvorenih usta (a bocca chiusa) – Iva Štefančić i Zbor
R. Leoncavallo: I PAGLIACCI, Zbor zvona – Zbor
P. Mascagni: CAVALLERIA RUSTICANA, Regina Coeli – Anamarija Knego i Zbor