Apolitični

Rigorozni njemački pregledi vozila otkrili koji je najgori, a koji najbolji električni automobil

Teslin “flagship” model bio je po razini kvarova bolji samo od Dacia Logana i Dacia Dustera, koji niti ne spadaju pod električna vozila.

Iako je Tesla postala jedan od vodećih igrača na tehnološkom vrhuncu električnih vozila, i dalje još uvijek nisu na razini tradicionalnih proizvođača automobila u smislu industrijske proizvodnje i, što je najvažnije, kvalitete.

Vijesti iz Njemačke jasno stavljaju to pitanje u fokus, budući da je Teslin Model S ostvario poprilično nepovoljne rezultate kvalitete u odnosu na konkurenciju EV-a, kako prenosi Merkur.de.

Smart Fortwo Electric Drive pokazao se najboljim od svih, sa samo 3,5 posto vozila koja su pokazala bilo kakve nedostatke nakon prijave na pregled. BMW-ov i3 zauzeo je drugo mjesto s 4,7 posto vozila s uočljivim kvarom.

Usporedbe radi, prosječna stopa kvarova za sve automobile u razdoblju 2-3 godine u Njemačkoj je 4,7 posto. Međutim, drugi modeli nisu bili te sreće. Renault Zoesa ostvario je ispodprosječan rezultat od 5,7 posto vozila s uočenim kvarovima.

No, daleko najgori je bio Teslin Model S. Čak 10,7 posto tih automobila imalo je nekakav oblik kvara na periodičkim pregledima provedenima u Njemačkoj. Ne samo da je Model S najgori EV u studiji, već je bio na pretposljednjem mjestu od svih automobila, uključujući vozila s unutarnjim sagorijevanjem. Teslin “flagship” model bio je po razini kvarova bolji samo od Dacia Logana i Dacia Dustera.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Tesla