Apolitični

Reprizne popularne krimi – komedije, jer ste vi to tražili!

Reprizne popularne krimi – komedije, jer ste vi to tražili! Predstave će se održavati na Sušaku pa se očekuje veći broj ljubitelja kulture na riječkom području.

Na popisu predstava koje su zadržane na repertoaru Talijanske drame prema želji i traženju publike, prva je Omicidi in pausa pranzo / Umorstva u pauzi za ručak. Predstava je nastala prema istoimenom hit romanu Viole Veloce, u koprodukciji s kazalištem La Contrada – Teatro Stabile iz Trsta. Reprize ove predstave bit će u četvrtak 20, u petak 21. i u subotu 22. listopada 2016. u 19:30 u HKD-u na Sušaku.

Reprizne popularne krimi – komedije, jer ste vi to tražili!

Paola Galassi redateljica je predstave i autorica dramatizacije romana koji je prvi put postavljen na kazališnu scenu 28. travnja ove godine na sceni HKD-a na Sušaku. U predstavi igraju proslavljeni talijanski glumci Rossana Carretto, Gualtiero Giorgini, Marcello Mocchi, Paola Bonesi, te glumci Dramme Italiano / Talijanske drame Rosanna Bubola i Giuseppe Nicodemo. Scenografkinja je Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.
Glavna junakinja Francesca Zanardelli službenica je u velikoj talijanskoj firmi, koja nakon pauze za ručak, nalazi tijelo svoje kolegice pod radnim stolom zajedničkog ureda. Tako počinje zabavna krimi-komedija gdje u igri sprovoda, ispitivanja, telefonskih poziva, neočekivanih susreta i obrata, junakinja duboko preispituje svoj život, ne samo profesionalni, već obiteljski i ljubavni. U međuvremenu, za tristotinjak službenika poduzeća strepnja postaje dio svakodnevice te se počinju i međusobno sumnjičiti.
Omicidi in pausa pranzo / Umorstva u pauzi za ručak parodija je krimi-žanra koja govori o novom obliku mobbinga, a koja djelomično zadire i u drugi, ljubavni žanr.
Predstava se izvodi s titlovima na hrvatskom jeziku.

Iz medija

Realnost koja je vrlo surova i snažna, ali istovremeno i tragikomična, sa svim onim ljudskim karakterima koji proizvode zanimljive radne situacije o kojima uvijek možete napisati poneku zanimljivu crticu. Teško je izdvojiti nekoga od sedam sjajnih protagonista koji su se na sceni izvrsno nadopunjavali i zajednički stvarali, pa je sat i pol izvedbe prošlo u trenu. Publika je bila prezadovoljna.
Gloria Fabijanić Jelović, HRT Radio Rijeka