Apolitični

Renault u Hrvatsku dovodi električni Twingo, najjeftiniji električni automobil u Hrvatskoj, cijene od 139.200 kuna

Twingo Z.E. već se može naručiti, dolazi uz tri razine opreme uz početnu cijenu od 139.200 kuna, čime postaje najjeftiniji električni automobil u Hrvatskoj, a prve se isporuke očekuju tijekom listopada

Samo 4 sekunde do 50 km/h

Kada je riječ o udobnosti i užitku u vožnji, Twingo Z.E., baš kao i inačica s konvencionalnim motorom, može se pohvaliti najmanjim krugom okretanja u klasi. Električni stražnji pogon i brojni načini rada čine ga još zabavnijim u vožnji. Twingo Z.E. pokreće motor snage 60 kW (82 KS) s trenutačno dostupnim okretnim momentom od 160 Nm. Vozači će uživati u snažnom i tihom ubrzanju čak i pri nižim okretajima. Motor ubrzava do 50 km/h u samo četiri sekunde, dok njegova maksimalna brzina od 135 km/h omogućuje i vožnju autocestom, dakako ne na neke dulje staze.

Proizvodnja u slovenskom Novom Mestu

Vozilo se sastavlja u tvornici u Novom Mestu, u susjednoj Sloveniji, gdje se proizvode sve Twingove inačice, a odakle se zatim distribuira diljem Renaultove mreže. Svi Renaultovi prodajni i tehnički timovi u Europi prošli su obuku o posebnim značajkama električnih vozila.

Life, Zen i Intens paketi opreme
Renault je za hrvatsko tržište pripremio tri razine opreme, Life, Zen i Intens. Početni se model može naručiti za 139.200 kuna, a  prijavite li se na vrijeme za poticaje  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost možete dobiti povrat 40% sredstava, pa vas  ovaj model ispadne 85.520 kuna. Srednji paket opreme stoji 153.200 kuna, dok je  za najbogatiji Intens potrebno izdvojiti 168.200 kuna.  Tvorničko jamstvo je dvije godine, a uz nadoplatu od 3600 kuna moguće ga je produljiti na 5 godina ili  100.000 kilometara. Life je stvarno osnovna verzija koja nema niti električne podizače prednjih stakala, radio uređaj ili pak klimu.

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr

Foto: Pixabay