Apolitični

Renault pokazao H1st vision: Nevjerojatni konceptni automobil s 20 inovacija

Inovacijska mreža Software République, koja je osnovana prije samo dvije godine, na sajmu Viva Technology 2023. u Parizu predstavlja prvi put u svijetu, kolaborativni konceptni automobil s ukupno 20 inovacija koje predstavljaju buduću mobilnost usmjerenu prema ljudima. Naziv tehnološkog prototipa: H1st vision (Human First vision – Vizija u čijem je središtu čovjek).

Kao posebnost, fizička H1st vizija ima virtualnog blizanca u digitalnom svemiru u kojem trenutno neovisni sustavi (infrastruktura, energija, javne usluge, korisnici različitih kategorija) međusobno komuniciraju. Na taj se način mogu modelirati, vizualizirati i simulirati različiti stvarni slučajevi upotrebe. Zahvaljujući mreži sa svojim okruženjem, H1st vision je u stalnom dijalogu s digitalnim i fizičkim ekosustavima. To ga ne čini samo konceptnim vozilom, već opipljivom vizijom iskustva mobilnosti sutrašnjice.

20 inovacija tehnološkog prototipa usredotočeno je na ljude. Bez iznimke, oni su potpuno funkcionalni i uključuju, između ostalog:

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Prodigious 3D