Apolitični

Rektor splitskog sveučilišta, prof. Anđelinović, želi poduprijeti razvoj kongresnog turizma

Splitsko sveučilište sa svojim resursima i tehničkom potporom želi pomoći razvoju kongresnog turizma u Splitu, a i cijeloj Hrvatskoj, potvrdio je za Terracon TV rektor splitskog sveučilišta, prof. Anđelinović, dodavši kako i Ministarstvo turizma daje potporu u čije je ime na okruglom stolu „Uloga sveučilišta u razvoju kongresnog i znanstvenog turizma” sudjelovao zamjenik ministra Robert Pauletić.  

Splitsko sveučilište može, želi i hoće uključiti se u razvoj kongresnog turizma u Splitu. Tragom ove informacije ova visoka obrazovna institucija organizirala je okrugli stol na temu „Uloga sveučilišta u razvoju kongresnog i znanstvenog turizma”, a Senat je, otkrio je rektor prof. dr. Šimun Anđelinović, donio odluku da se mogu iznajmljivati dvorane u tu svrhu. Ovu sjajnu ideju za potporu razvoja kongresnog turizma u potpunosti podržava i Ministarstvo turizma, a to potvrđuje zamjenik ministra Robert Pauletić jer je, kako ističe, riječ o sektoru u kojem Hrvatska i nije najjača. Ovaj primjer prof. Anđelinovića uistinu može biti primjer i drugima, cijeloj Hrvatskoj, te svakako može polučiti odlične rezultate.

U Hrvatskoj postoje tri kongresna ureda: u Zagrebu, u Dubrovniku i u Opatiji. Aktualno ministarstvo razmišlja o revitalizaciji ukinutog nacionalnog kongresnog ureda, a Pauletić je na pitanje medija odgovorio da ne bi bilo loše da i Split ima jedan ured. Potporu riječima i organizacijskom dijelu okruglog stola dali su, među ostalim, direktorica turističke zajednice Split Alijana Vukšić, Joško Stella, direktor županijske turističke zajednice, dr. sc. Ljudevit Pranić s Ekonomskog fakulteta, Iva Puđak Mihajlović, voditeljica PPS, PCE+ I EU fondove Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, a u ime grada Splita, odnosno županije Zlatan Morić i Stipe Čogelja. Na zanimljivo predavanje o tome na koji način poduprijeti razvoj kongresnog turizma u Splitu nisu propustili doći i predstavnici strukovnih udruga, hotelijera i putničkih agencija. Tom prilikom smo i za Terracon TV ugostili prvog čovjeka Sveučilišta i pokretača ove edukativno-turističke akcije, prof. Anđelinovića i drugog čovjeka našeg turizma, gosp. Roberta Pauletića.

Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.