Apolitični

Rekreativna utrka, podrška svjetskom danu turizma

Povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 26. rujna, turistička zajednica grada Omiša priprema rekreativnu utrku u kanjonu Cetine. Zamišljena je kao opuštajuće druženje u kojem ste svi pozvani bez obzira na godine, a sve u cilju doprinosa zdravog načina života, promocije grada gusara i dobre zabave. Utrka bi krenula od Poljičkog trga do kultnih turističkih Radmanovih mlinica na Dan turizma u 9 sati.
A kako bi uistinu bilo sve besprijekorno organizirano, domaćini potvrđuju da je za sve sudionike Velike utrke osiguran obrok u Radmanovim mlinicama, a prvih 100 pristiglih na cilj na poklon dobiva službenu majicu utrke! Nemojte se dvoumiti nastupiti ili ne, organizatori vas pozivaju na zdravo trčanje kanjonom, uz maksimalnu prometnu sigurnost i okrjepu na svakom koraku. Pretpostavlja se kako bi utrka trajala oko 45 minuta, a po završetku je osiguran turistički vlakić za dodatno razgledavanje ljepote kanjona rijeke Cetine za kojim se posebno otimaju strani turisti.

RASPORED DOGAĐANJA:
POLJIČKI TRG
08:00 – 08:45 PRIJAVE I REGISTRACIJA SUDIONIKA SVIH UTRKA
09:00 – START VELIKE UTRKE (5800 m)
09:15 – START MALIH TRKA ZA UČENIKE 5. – 8. RAZREDA (500 i 900 m)
10:00 – PROGLAŠENJE POBJEDNIKA MALIH UTRKA

IZLETIŠTE RADMANOVE MLINICE
10:30 – PROGLAŠENJE POBJEDNIKA VELIKE UTRKE
11:00 – DJEČJI MARATON – djeca do 3 god. (20 m)
Dođite u Omiš, na kratko budite gusari, ali i športski trkači sudjelujući u rekreativnoj utrci povodom Svjetskog dana turizma. Neka i vaš doprinos bude neupitan.
Više u kategoriji: Šport; Hobi
Foto: tz-omis.hr
D. Šabić, mag. nov.